Illuminated Narrow Vietnamese Homes : j house



CTA, which is short for Creative Architects designs the new J House located in Bien Hoa, Vietnam. The local studio highlights a folding glass door at the front along with perforated metal screens to invite a seamless flow of light and ventilation to the space. The house is home to a teacher, who had originally purchased the narrow space and wanted a house that was bright and airy whilst retaining space for her gardening.

CTA explains that “After analysing the typical defects of townhouses, the team put the criteria of green space, natural light, natural ventilation and noise prevention into the top priority list in the design process. The indoor space is always filled with natural light but not hot, moreover, the shade from the stone layers creates an effect similar to the sun through the leaves, helping to increase the feeling of nature.”

Image Credit: CTA



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights